Skal din kommune være med i 2026?
Indsatsen Fædretræf er i en udviklende og afprøvende fase i 2025.

Hvad er jeres rolle?
Fædretræf kan implementeres og udbydes af fx Familiehuse, sundhedspleje, frivilligcentre eller hos lokale foreninger. Kommunerne vil være ansvarlige for at afvikle kurserne lokalt, herunder at rekruttere Fædreguides og deltagende fædre.
Til hvert Fædretræf skal der rekrutteres 2 frivillige Fædreguides, der kan lede holdet igennem de 7 uger. Derudover er der et opsøgende arbejde i at rekruttere fædre, som kan deltage til Fædretræf. Det kan være sundhedsplejersken, familiebehandleren eller andre omkring familien med det lille barn, der formidler kontakten til kommunens koordinator for Fædretræf.

Formål
Fædretræf er en mestringsindsats, der har til formål at styrke følelsen af tryghed og selvværd hos kommende fædre og nybagte fædre i hele landet. Indsatsen bygger på mange af de samme principper og værktøjer, som i de evidensbaserede Lær at tackle-programmer. Dertil kommer faglig viden, sparring og netværk.
Fædretræf skal
- styrke relationen mellem far og barn
- styrke fædrenes self-efficacy (tro på egne evner) og tryghed i relation til deres rolle som far
- understøtte, at flere fædre tager barsel i længere tid og dermed bringe farens vigtige ressourcer i spil
- styrke fædrenes positive forventninger til barselsperioden
- understøtte en positiv oplevelse af barselsperioden for de fædre, der i løbet af indsatsen afholder barsel
- styrke fædrenes netværksdannelse med ligesindede
- forebygge et svært barselsforløb for både barn og far (og mor).
Mest stillede spørgsmål
hvornår
Tilmeldte kommuner
5 kommuner er med til at afprøve indsatsen, inden den skal udbredes til flere kommuner. Hvis din kommune er interesseret i at komme med i projektet fra 2026, så kontakt Komiteen for Sundhedsoplysning.




